Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Čapljini

Predsjednica Općinskog suda u Čapljini održala sastanak s predstavnicima Policijskih stanica

11.10.2019.

Predsjednica Općinskog suda u Čapljini održala sastanak s predstavnicima Policijskih stanica 

 

Odredbama  članka 8. st. 1.točke m. Pravilnika o unutarnjem sudskom poslovanju (Sl.glasnik  BiH“ br.57/08, 66/12), utvrđene su dužnosti predsjednika suda da održava sastanke s predstavnicima određenih organizacija i tijela, radi razmatranja pitanja značajnih za ostvarivanje nezavisnog, nepristrasnog, profesionalnog i zakonitog rada suda.

 

Kako je navedenom odredbom  predviđena potreba održavanje sastanaka i s predstavnicima Policijskih stanica koji svoju djelatnost obavljaju na području za koje je nadležan ovaj sud, dana  11.10.2019. godine s predsjednicom suda Zdenkom Filipović održan je sastanak  na kojem su prisustvovali:Ispred Policijske uprave Čapljina Marijo Zovko-zapovjednik PU Čapljina, Adil Veledar- zamjenik zapovjednika u PS Čapljina, Željko Arar- načelnik operativnog centra PU Čapljina i  Mišo Bjelopera- zapovjednik prometne policije  u PU Čapljina,  ispred Policijske stanice Stolac sastanku je prisustvovao Emin Bilav- zapovjednik PS Stolac,Ispred Policijske stanice Neum Davor Baroić- zapovjednik PS Neum, a ispred Policijske ispostave Ravno koja pripada Policijskoj stanici Neum, sastanku je prisustvovao Nikša Matuško. Također uz predsjednicu suda sastanku su prisustvovale i  predsjednica građanskog odjeljenja sutkinja Emilija Zrnić, sutkinja Adila Pervan ispred kazneno-prekršajnog odjeljenja i tajnica suda Davorka Doko.

 

Predsjednica suda je otvorila sastanak i pozdravila sve prisutne i istaknula da se sastanak s predstavnicima policijskih stanica ove godine prvi put organizira i da će se u buduće tijekom narednih godina nastojati da se ovakvi sastanci održavaju, a sve u cilju uspješnije suradnje.

           
Svi nazočni su jednoglasno istakli da je suradnja s ovim sudom iznimno uspješna, te da jedino u njihovom radu veliki problem predstavlja pitanje oduzetih predmeta,  s obzirom na činjenicu da nemaju apsolutno nikakvu namjensku prostoriju u kojoj bi se mogle na propisan način i odgovarajuće uvjete uskladištiti oduzeti predmeti. Predmeti koji su oduzeti stoje  niz godina i protekom vremena gube i na kvalitetu u kvantitetu, a posebno kad se radi o predmetima koje treba smještavati, a koji su velikih gabarita.

 

Predloženo je da se vezano za današnji sastanak  pokrene inicijativa  kod nadležnih organa i tijela,  VSTV-a i nadležnih ministarstava, za  formiranje komisija čiji zadatak je rad na uništenju  oduzetih predmeta, a posebice opojnih droga.

 

Predsjednica suda se zahvalila prisutnima što su se odazvali pozivu, kao i na lijepim komentarima o radu suda, te istaknula da se nada da će ovakvo održavanje sastanaka postati tradicija na obostrano zadovoljstvo, a sve u cilju bolje zaštite prava građana ove zemlje.

 

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

IMG-20191014-WA0009.jpg

IMG-20191014-WA0007.jpg

IMG-20191014-WA0006.jpg