Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Čapljini

Predsjednica Općinskog suda u Čapljini održala sastanak s pravobraniteljima

10.10.2019.

Predsjednica Općinskog suda u Čapljini održala sastanak s pravobraniteljima

 

Odredbama  članka 8. st. 1.točke m. Pravilnika o unutarnjem sudskom poslovanju (Sl.glasnik  BiH“ br.57/08, 66/12), utvrđene su dužnosti predsjednika suda da održava sastanke s predstavnicima određenih organizacija i tijela, radi razmatranja pitanja značajnih za ostvarivanje nezavisnog, nepristrasnog, profesionalnog i zakonitog rada suda.

 

Kako je navedenom odredbom  predviđena potreba održavanje sastanaka i s pravobraniteljima koji svoju djelatnost obavljaju i kod ovoga suda, dana  10.10.2019. godine s predsjednicom suda Zdenkom Filipović održan je sastanak  na kojem su prisustvovali ispred Županijskog pravobraniteljstva županijski pravobranitelj Vlado Bevanda, ispred Pravobraniteljstva Grada Mostara prisustvovale su pravobraniteljica Vesna Glavaš i zamjenica pravobraniteljice Marica Ljubić, ispred Pravobraniteljstva Općina Stolac, Neum i Ravno nazočio je pravobranitelj Jozo Marić te ispred Pravobraniteljstva Grada Čapljine pravobraniteljica Anita Perić, također uz predsjednicu suda sastanku su prisustvovale i  predsjednica građanskog odjeljenja sutkinja Emilija Zrnić, sutkinja Adila Pervan ispred kazneno-prekršajnog odjeljenja i tajnica suda Davorka Doko.

                                                                   
Na sastanku se raspravljalo o suradnji u proteklom periodu  i eventualnim problemima u radu suda i pravobraniteljstva, te  prijedlozima i sugestijama za unapređenje suradnje.

Pravobranitelj Jozo Marić je pohvalio inicijativu predsjednice suda za održavanjem današnjeg sastanka, istakao je da je dobro što se ovakvi sastanci održavaju, da se na ovakav način mogu riješiti određena pitanja u pogledu  suradnje između suda i pravobraniteljstava. Također je istakao je da je  da je ovaj sud ažuran, da se svi predmeti rješavaju u  roku te da nema nikakvih primjedbi na rad suda.

 

Zaključak sastanka je da do sada nije bilo nikakvih problema u radu suda i pravobraniteljstva, predstavnici pravobraniteljstva su se složili da se uposlenici suda prema strankama korektno ponašajnu, da su obzirni i odgovorni, a posebice jer na vrijeme obavijeste stranke u slučajevima kad se rasprave neće održati i slično, da je ovaj sud ažuran, da se svi predmeti rješavaju u  roku te da nema nikakvih primjedbi na rad suda.

 

Predsjednica suda se zahvalila prisutnima što su se odazvali pozivu, kao i na lijepim komentarima o radu suda, te istaknula da se nada da će ovakvo održavanje sastanaka postati tradicija na obostrano zadovoljstvo, a sve u cilju zaštite prava građana.

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

P91010-130801.jpg

P91010-130757.jpg

P91010-130751.jpg