Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Čapljini

Završena je aktivnost Sudske nagodbe u Općinskom sudu u Čapljini

22.06.2021.

Završena je aktivnost Sudske nagodbe u Općinskom sudu u Čapljini


U periodu provođenja aktivnosti „Tjedni sudske nagodbe“ u sudovima BiH, a koja aktivnost se implementirala u periodu od 07.06.- 18.06.2021. godine kod Općinskog suda u Čapljini sudskom nagodbom je riješen samo 1 (jedan) predmet.

Za navedeni period je bilo predviđeno 5 (pet) predmeta koji bi mogli biti riješeni u postupku sudske nagodbe, no samo je 1 (jedan) predmet riješen sudskom nagodbom, iako isti nije bio uvršten u popis predmeta u kojima bi eventualno mogla biti postignuta sudska nagodba.

Napominje se da suci i stručni suradnici tijekom cijele godine strankama predlažu rješavanje spora mirnim putem, a u navedenom periodu se to strankama posebno naglašavalo.

Iako je rješavanje spora mirnim putem jedan od najlakših i najbržih načina rješavanja predmeta u navedenom periodu očito je da stranke nisu bile zainteresirane za isto.

Ponovno pozivamo građane da budu otvoreni za mogućnost rješavanja svojih sporova mirnim putem tijekom cijele godine kako bi osigurali kraći, efikasniji, jeftiniji i jednostavniji postupak, te samim tim i sami odlučili o sudbini svojih sporova.


PREDSJEDNICA

Zdenka Filipović
Vijest je napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh