Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Čapljini

Memorandum o suradnji između Općinskog suda u Čapljini i Županijskog-Kantonalnog suda u Mostaru

21.05.2021.

Dana 21.05.2021. godine u prostorijama Općinskog suda u Čapljini održan je sastanak između predsjednika Županijskog/Kantonalnog suda u Mostaru Zorana Krtalića i predsjednice Općinskog suda u Čapljini Zdenke Filipović, u cilju realizacije projekta Unaprjeđenja kvaliteta pravosuđa, a koji je pod pokroviteljstvom Norveške ambasade u BiH.

Na sastanku se raspravljalo  o aktivnostima oba suda, problemima sa kojima se susreću u obavljanju redovnih poslova i radnih zadataka, rješavanju zaostalih predmeta, stvaranju sudske prakse i spremnosti Županijskog/Kantonalnog suda u Mostaru da u svakom segmentu pruži svu neophodnu pomoć u rješavanju tih predmeta.

Na ovom sastanku je dogovoren skori sastanak predsjednika građanskih i kaznenih odjela oba suda na kojem bi se raspravljalo o konkretnim predmetima a radi pronalaženja rješenja za njihovo okončanje.

Oba predsjednika su iznijeli svoje prijedloge za unaprjeđenje buduće suradnje, a koji prijedlozi će se razmatrati na Stručnim kolegijima.

Zaključak sastanka je da je suradnja ovih sudova nadasve zadovoljavajuća i predsjednik Županijskog/Kantonalnog suda i predsjednica Općinskog suda u Čapljini su izrazili želju da ista i dalje potraje.


Vijest je napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Predsjednik-Z1.jpg

Predsjednik-Z2.jpg